- NGL.media - https://ngl.media -

ЛКП «Зелене місто» розірвало договір на 1,6 млн грн на піар-послуги

06.12.2019 @ 08:30 в Новини

Львівське комунальне підприємство «Зелене місто» 4 грудня розірвало договір [1] із ПП «Перфектні рішення» на послуги з організації та підтримки зв’язків з громадськістю. Державна аудиторська служба зобов’язала комунальників усунути порушення в закупівлі після звернення «Центру громадського моніторингу та досліджень».

Державна аудиторська служба України підтвердила [2], що торги на послуги з організації та підтримки зв’язків з громадськістю на суму 1,6 млн грн ЛКП «Зелене місто» провело із порушеннями. Відповідну перевірку аудиторська служба здійснила після звернення Центру.

Нагадаємо, ПП «Перфектні рішення» 15 жовтня підписало договір з комунальним підприємством. За договором, переможець торгів повинен створювати контент про комунальне підприємство та публікувати його в ЗМІ та соціальних мережах, а також провести дослідження громадської думки про роботу підприємства та його проекти, моніторити інформацію про ЛКП, проводити прес-конференції тощо.

Після підписання договору «Наші гроші. Львів» писали [3], що фактично фірма позмагалась із технічним учасником. Її суперником був лише приватний підприємець Ігор Маркевич, який завантажив архів із документами, захищений паролем, що фактично нівелювало його шанси на перемогу.

Після публікації «Центр громадського моніторингу та досліджень» звернувся до аудиторської служби із проханням перевірити закупівлю, оскільки його експерти знайшли порушення. Зокрема, переможець тендеру не надав довідку із відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та трудову книжку одного із працівників фірми.

Аудитори підтвердили висновки експертів, а також зазначили, що довідка про відсутність заборгованості, яку подало ПП «Перфектні рішення» не має цифрового підпису, а тому є нечинною.

Разом із інформацію про розірвання договору, на порталі Prozorro опублікували лист від ПП «Перфектні рішення», у якому вказало, що компанія завжди намагається дотримуватись високих професійних стандартів, а тому шкодує, що закупівля отримала негативний розголос в ЗМІ та негативну оцінку в органів Державної аудиторської служби.

Також, нагадаємо, що Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділив кошти на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові, а також на медійний супровід проекту поводження з твердими побутовими відходами, яке здійснюватиме PR-агентство NobletMedia.

Агентство за грантові гроші надаватиме [4] піар-послуги, які також замовляло ЛКП «Зелене місто», зокрема соціологічні дослідження, прес-конференції та публікації у ЗМІ. Однак за словами директора комунального підприємства Вадима Ноздрі, у двох замовників визначені «трохи різні» аудиторії, а тому, мовляв, проводити закупівлю було доцільно.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/12/06/lkp-zelene-misto-rozirvalo-dohovir-na-1-6-mln-hrn-na-piar-posluhy/

URLs in this post:

[1] договір: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-09-16-000571-c?fbclid=IwAR1AYwUCWgWANqlnu4Qf_hFWRQI4WIPZTil8fAX4uLvyqwLw_Ft0ggPuxg8

[2] підтвердила: http://ngl.media/2019/12/03/audytory-zobov-iazaly-lkp-zelene-misto-rozirvaty-dohovir-na-vlasnyy-piar/

[3] писали: http://ngl.media/2019/10/25/spivvlasnytsia-dyvys-info-pozmahalas-iz-tekhnichnym-uchasnykom-za-ponad-pivtora-mil-yona-hryven-na-piar-komunal-noho-pidpryiemstva/

[4] надаватиме: http://ngl.media/2019/11/20/podviynyy-taryf/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.