- NGL.media - https://ngl.media -

Аудитори підтвердили виявлені ЦГМД порушення на 230 млн грн під час закупівель будівництва медичних амбулаторій

16.04.2019 @ 09:30 в Львів,Новини

Державна аудиторська служба України підтвердила масове порушення тендерного законодавства Управлінням капітального будівництва Львівської обладміністрації під час закупівель будівництва медичних амбулаторії. Аудитори довели наявність порушень у понад 20 проведених тендерах на загальну суму 230 млн грн.

Нагадаємо, йдеться про реалізацію програми з будівництва сімейних амбулаторій, що реалізується в Україні. На Львівщині планують побудувати 43 амбулаторії загальної практики сімейної медицини за уніфікованими сучасними проектами, що мали б забезпечити медичними послугами мешканців сільської місцевості всієї області.

Будівництво здійснюють за кошти субвенції з державного бюджету, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 6 грудня 2017 р. Фактично, реалізація програми розпочалась з літа 2018 року. В бюджеті Львівської області на реалізацію програми станом на серпень 2018 року було передбачено 377 млн грн.

Замовником будівництва виступило Управління капітального будівництва ЛОДА, яке ще в кінці минулого року провело основну кількість тендерів. Експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» ретельно проаналізували [1] дотримання тендерного законодавства у всіх проведених закупівлях та виявили, що з 40 тендерів у 27 переможців торгів вибрали з порушеннями. Основні проблеми  – невідповідність документів тендерній документації та змова на торгах.

На думку голова правління ЦГМД Мирослава Сімки, це було спричинено неготовністю замовника, а це Управління капітального будівництва ЛОДА, до такого великого об’єму закупівель, які треба було провести одномоментно.

Дослідження громадських експертів ЦГМД підтвердили і державні аудитори. Вони провели моніторинг закупівель та зобов’язали замовника усунути виявлені порушення. Зокрема, у своїх висновках вони пишуть про те, що ціла низка підприємств справді не підтвердили наявності працівників та спецтранспорту. Наприклад, ТОВ «Грифон Груп» [2], що отримало п’ять угод на будівництво амбулаторій у Львівській області на суму 43,59 млн, та ТОВ «Домус Еліт» [3] – 34,19 млн грн.

«З огляду на встановлені порушення законодавства у сфері закупівель, керуючись статтею 2 та 5 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», Західний офіс Держаудитслужби зобов’язує здійснити заходи щодо усунення виявлених порушень у встановленому законодавством порядку», – йдеться в одному із висновків ДАСУ.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/04/16/audytory-pidtverdyly-vyiavleni-tshmd-porushennia-na-230-mln-hrn-pid-chas-zakupivel-budivnytstva-medychnykh-ambulatoriy/

URLs in this post:

[1] проаналізували: http://www.gmd.center/2019/03/13/nezdorove-budivnytstvo/

[2] ТОВ «Грифон Груп»: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-10-24-001883-c

[3] ТОВ «Домус Еліт»: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-11-16-003484-a

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.