- NGL.media - https://ngl.media -

Апеляційний суд зобов’язав «Львівелектротранс» надати повну інформацію про кошти та майно підприємства

11.12.2018 @ 09:30 в Львів,Новини

Восьмий апеляційний адміністративний суд зобов’язав комунальне підприємство «Львівелектротранс» надати повну інформацію про отримані та передані в оренду транспортні засоби й нерухомість, а також копії штатного розпису на запит журналіста «Наших грошей. Львів».

Суд не задовольнив апеляційну скаргу «Львівелектротрансу» щодо відмови у наданні публічної інформації на запит журналіста. Відповідну постанову опублікували [1] в Єдиному державному реєстрі судових рішень 7 грудня.

Нагадаємо, раніше Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов [2] журналіста редакції «Наші гроші. Львів» до ЛКП «Львівелектротранс», яке відмовилось надати відповідь на інформаційний запит журналіста. Суд зобов’язав дати відповідь на запитувану інформацію. Юридичний супровід справи у першій  інстанції здійснював Інститут масової інформації.

На початку листопада «Львівелектротранс» подав апеляцію на це рішення, мотивуючи скаргу тим, що запитувана інформація не є публічною. Крім того, юристи комунального підприємства вважали, що Закон «Про доступ до публічної інформації» стосується лише використання бюджетних коштів. А кошти комунального підприємства, ніби то не є бюджетними.

Проте судді апеляції підтвердили рішення суддів першої інстанції про те, що до розпорядників інформації належать, зокрема, юридичні особи, що фінансуються з державного, місцевих бюджетів. Засновником ЛКП «Львівелектротранс» є Львівська міська рада. Таким чином, всі прибутки, які отримано комунальними підприємствами від своєї діяльності, є також власністю територіальної громади, тобто є бюджетними коштами (комунальним майном).

За таких обставин ЛКП «Львівелектротранс» є розпорядником інформації «про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном». А доступ до такої інформації не може бути обмежено.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/12/11/apelyatsijnyj-sud-zobovyazav-lvivelektrotrans-nadaty-povnu-informatsiyu-pro-koshty-ta-majno-pidpryjemstva/

URLs in this post:

[1] опублікували: http://reyestr.court.gov.ua/Review/78329638?fbclid=IwAR1gphXdwKSzssONEjQvlX-C2dG96K7bLr74gMftDSHodAopEoebUBwlKgA

[2] позов: http://ngl.media/2018/09/13/nashi-hroshi-lviv-otrymaly-peremohu-v-sudi-za-pozovom-do-lvivelektrotransu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.