- NGL.media - https://ngl.media -

Міськрада не забрала своїх 1,5 га землі, де орендар надумав збудувати багатоповерхівки

29.06.2016 @ 08:30 в Новини

Львівській міськраді не вдалося повернути майже 1,5 га землі, які надала в оренду ПП “Спорт-Рекреація” у 2014 році. Про це стало відомо з рішення [1] Господарського суду Львівської області від 14 червня 2016 року.

озера 1 [2]

Передана в оренду земля

Дві земельні ділянки, площею 0,22 га та 1,2642 га на вулиці Зеленій, 273 Львівська міськрада віддала в оренду на 5 роців цій фірмі для благоустрою існуючих озер з будівництвом тимчасового збірно-розбірного закладу харчування. Договорами оренди заборонялася самовільна забудова землі.

Однак у 2015 році виконком ЛМР прийняв рішення, яким дозволив внести зміни до раніше розробленої містобудівної документації детального плану території, куди входять і надані в оренду дві ділянки, а потім й затвердив ці зміни.

У листопаді минулого року управління архітектури міської ради видало ПП «Спорт-рекреація» містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки площею 0,22 га на вул.Зеленій, 273 для будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими громадськими приміщеннями. А вже цього року – містобудівні умови та обмеження забудови другої земельної ділянки, площею 1,2642 га, для будівництва ще чотирьох багатоквартирних житлових будинків.

озера [3]

Однак суд вирішив, що підстав для розірвання договорів оренди не має. У позовній заяві міськрада стверджувала, що використання землі відбувається з порушенням вимог законодавства, однак, саме лише виготовлення документації для забудови земельної ділянки не може свідчити про порушення користування, вирішив суддя.

Окрім того, цільове призначення наданих в оренду ділянок – землі житлової та громадської забудови, що допускає, на думку суду, можливість здійснення будівництво багатоквартирного житлового будинку і таке будівництво не може призвести до правопорушення “використання земельної ділянки не за цільовим призначенням”.

ПП “Спорт-Рекреація” належить Оксані Андрейко, Оксані Смук, Тарасу Герезі та Василю Грималяку.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/06/29/miskrada-ne-zabrala-svojih-15-ha-zemli-de-orendar-nadumav-zbuduvaty-bahatopoverhivky/

URLs in this post:

[1] рішення: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58376324

[2] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2016/06/озера-1.jpg

[3] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2016/06/озера.jpg

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.