- NGL.media - https://ngl.media -

“Львіввугілля” заплатить майже 70 млн грн “Львівській вугільній компанії”, яка банкрутує

21.04.2016 @ 09:00 в Новини

ДП “Львіввугілля” за переговорною процедурою закупівлі замовило збагачення рядового вугілля на майже 69,7 млн грн у ПАТ “Львівська вугільна компанія”. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Загалом замовили збагачення 1 010 000 тонн вугілля. Відтак, збагачення однієї тонни коштуватиме 69 грн. Минулоріч послуга коштувала 57 грн/т, у 2014-му – 45 грн/т.

В обгрунтуванні вказано, що ПАТ “Львівська вугільна компанія” сьогодні є єдиним підприємством у Західній Україні, яке збагачує вугілля. Такі підприємства також є на сході, утім доставка рядового вугілля до них на збагачення в рази підвищує затрати.

Нагадаємо, з осені 2015 року відносно ПАТ “Львівська вугільна компанія” порушено справу про банкрутство. Кінцевим бенефіціарним власником “Львівської вугільної компанії” в реєстрі вказано Наталію Чікаєву, яка тепер зареєстрована у Києві, а раніше була “прописана” в Луганську.

Згідно з ухвалою [1] госпсуду Львівської області від 14 березня цього року, одним із кредиторів, які заявили свої кредиторські вимоги (на 144 млн грн) до “Львівської вугільної компанії” є ТОВ “Новіком”, власником та керівником якого є згадана Наталія Чікаєва.

Крім того, вона є пов’язаною особою з одним із акціонерів компанії, а саме ТОВ “АСП Трейд груп”, оскільки була представником згаданої фірми на загальних зборах акціонерів “Львівської вугільної компанії”, які відбулися у квітні минулого року. Також Чікаєва пов’язана з ТОВ “Вантажно-транспортне управління” – ще одного акціонера “Львівської вугільної компанії”.

Одночасно Чікаєва є власницею ТОВ “Вугілля трейд”, з яким у ПАТ “Львівська вугільна компанія” існували господарські відносини. В ухвалі суду також повідомляється, що податківці неодноразово встановлювали факт фіктивності правочинів, вчинених між ПАТ “Львівська вугільна компанія” та ТОВ “Новіком” і ТОВ “Вугілля трейд”.

У кінці березня суд не визнав [2] кредиторські вимоги ТОВ «Новіком» до ПАТ «Львівська вугільна компанія» на суму майже 144 млн грн.

Водночас у березні цього року госпсудом також відкрито [3] провадження у справі за позовом прокуратури Львівської області про визнання нечинними рішень про приватизацію та оцінку цілісного майнового комплексу Державного підприємства «Центральна збагачувальна фабрика «Червоноградська». У цьому позові прокуратура стверджує, що приватизація комплексу та створення ВАТ «Львівська вугільна компанія» відбулися з істотними порушеннями чинного законодавства.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/04/21/lvivuhillya-zaplatyt-majzhe-70-mln-hrn-lvivskij-vuhilnij-kompaniji-yaka-bankrutuje/

URLs in this post:

[1] ухвалою: http://lv.arbitr.gov.ua/sud5015/253259/

[2] не визнав: http://nashigroshi.org/2016/03/31/sud-ne-vyznav-144-miljony-borhu-lvivskoji-vuhilnoji-kompaniji-pered-prokladkoyu-korolevskoji/

[3] відкрито: http://dailylviv.com/news/kryminal/prokuratura-lvivshchyny-domahaietsya-skasuvannya-pryvatyzatsiyi-zbahachuvalnoyi-fabryky-30242

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.