- NGL.media - https://ngl.media -

Депутатські помічники Ярослава Дубневича працюють на “Укрзалізниці”

12.04.2016 @ 09:00 в Новини

Головний інженер департаменту колії та споруд ПАТ “Українська залізниця” Василь Яковлєв є помічником [1] народного депутата від партії “Блок Петра Порошенко” 8-го скликання Ярослава Дубневича, голови комітету Верховної Ради України з питань транспорту. Про це в своєму матеріалі «Борги залізничників перед Укрзалізницею, політиками та олігархами» [2] повідомляє журналіст телепрограми “Наші гроші” Надія Бурдей.

Ярослав Дубневич та Богдан Дубневич є кінцевими бенефіціарами “Корпорації КРТ”, яка виготовляє деталі для залізничних колій. На тендерах УЗ компанії-дилери КРТ виграють сотні мільйонів гривень щороку.

Окрім того, заступник директора філії “Центр забезпечення виробництва” ПАТ “Укрзалізниця” Едуард Пушкаренко також займав посаду помічника [3] нардепа Ярослава Дубневича.

Також журналіст зясувала, що заступник начальника департаменту з матеріальних ресурсів ПАТ “Українська залізниця” Таїса Олійник є співзасновницею компанії ТОВ “Регіональна консалтингова компанія”. Донедавна другою співзасновницею була Пушкаренко Наталія Євгеніївна. В 2011 році Н. Пушкаренко займала посаду заступника [4] директора з правових питань ДП “Укрзалізничпостач”. А в 2014 році в судах представляла компанію “Експозиція”, яка є дилером “Корпорації КРТ” і часто перемагає на залізничних тендерах.

Нагадаємо, “Корпорацію Колійні ремонтні технології” Ярослав та Богдан Дубневичі зареєстрували у 2004 році. Завдяки патентам на різні деталі для скріплення рейок, які Дубневичі “винаходили” разом із теперішнім губернатором Львівської області Михайлом Костюком, компанія отримувала мільйонні замовлення від залізниці.

Запаморочлива історія успіху припинилася у 2011-му, коли Костюка звільнили з посади гендиректора “Укрзалізниці”, фірма потрапила в немилість, посипались звинувачення у несплаті податків. Тоді Дубневичі створили нову компанію. Майже однойменне ТОВ “Корпорація КРТ” зареєстрували у серпні 2011-го. Потім із 2013 року фірми Дубневичів не вигравали тендерів залізниці, аж поки у 2014 році знову не повернулися [5] “в колію”.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/04/12/deputatski-pomichnyky-yaroslava-dubnevycha-pratsyuyut-na-ukrzaliznytsi/

URLs in this post:

[1] помічником: http://posipaky.info/minion/329067

[2] «Борги залізничників перед Укрзалізницею, політиками та олігархами»: http://bihus.info/karta-uz/

[3] помічника: http://posipaky.info/minion/329064

[4] заступника: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/14623774

[5] повернулися: http://ngl.media/2014/09/01/dubnevychi-znovu-v-koliji/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.