- NGL.media - https://ngl.media -

За екологію у Львові подбає колишній чиновник Януковича та Ющенка

18.12.2014 @ 08:45 в Новини

Дочірнє підприємство «Боднарівка» ЛКП «Зелений Львів» замовило реконструкцію складських приміщень для влаштування лінії з переробки трубчатих та компактних енергоощадних ламп у ТОВ «Еком» за 1,85 млн грн.

Реконструкція приміщення на вул. Пластовій,125 відбудеться в рамках проекту «Створення муніципальної системи поводження із відходами побутового електронного та електричного устаткування у місті Львові із використанням досвіду міста Любліна». Проект реалізовується департаментом містобудування ЛМР спільно з громадською організацією «Екологічні ініціативи» та муніципалітетом м. Люблін. Проект розпочався у лютому 2013 року та триватиме до лютого 2015 року. Співфінансується коштами міжнародної технічної допомоги Європейського союзу (ЄІСП) за «Програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013».

Для його реалізації вже було використано [1] 400 тис. грн на дослідження оцінки впливу на навколишнє середовище лінії з переробки. Небезпека енергоощадних ламп полягає в тому, що вони містять ртуть, хоча й не значну її кількість. При викиданні у сміттєвий бак лампа розбивається і ртуть потрапляє у навколишнє середовище.

Участь у конкурсі взяли чотири підприємства. Найдешевшою була пропозиція від ТОВ «Укрспецмонтаж Інвест» – 1,58 млн грн, Проте конкурсна комісія не допустило фірму до участі в торгах через те, що «ціна пропозиції конкурсних торгів сформована з порушенням вимог» і «не відповідає умовам документації конкурсних торгів».

Засновниками ТОВ «Еком», фірми зі статутним капіталом у 375 грн, є Маркіян і Нестор Дацишини.

Маркіян Дацишин очолював [2] управління забезпечення зв’язків з Верховною Радою і Кабінету міністрів Адміністрації президента. Працював у президентській адміністрації і за часів Віктора Ющенка, а до того був заступником директора «Недержавного аналітичного центру «Інститут реформ», який пов’язують з Іваном Васюником і Віктором Пинзеником.

Нестор Дацишин був депутатом [3] Львівської міськради у 2002-2006 рр.

Їх батько, Богдан Дацишин з жовтня 2001 по 2002 рік працював директором Держдепартаменту електроенергетики Міністерства палива та енергетики, був в.о. першого віце-президента НАЕК «Енергетична компанія України».

В лютому поточного року підприємство вже отримало підряд [4] за кошти Євросоюзу і за тією ж програмою транскордонного співробітництва  – ремонт стерилізаційно-ветеринарного центру на вул. Промисловій приніс підприємству 1,8 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/12/18/za-ekolohiyu-u-lvovi-podbaje-kolyshnij-chynovnyk-yanukovycha-ta-yuschenka/

URLs in this post:

[1] використано: http://nashigroshi.org/2014/09/19/sadovyj-za-400-tysyach-diznajetsya-yak-bezpechno-pereroblyaty-rtutni-lampochky/

[2] очолював: http://www.president.gov.ua/docs/KI_APY2.pdf

[3] депутатом: http://lvivrada.gov.ua/deputaty/sklykannya/300-deputaty-lvivskoji-miskoji-rady-4-sklykannja-2002-2006

[4] підряд: http://nashigroshi.org/2014/02/25/lvivskyj-klerk-yanukovycha-otrymaje-2-miljony-na-tsentr-bezprytulnyh-tvaryn/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.