- NGL.media - https://ngl.media -

Завдяки фінінспекції у міськраді згадали, що так і не побачили фільми, за які заплатили 50 тисяч

29.05.2014 @ 08:34 в Новини

Львівська міська громадська організація “Дитячий телевізійний театр “Юрашки” має повернути управлінню культури Львівської міської ради 49,5 тис. грн. Ці гроші організація отримала за цикл фільмів, які так їх і не створила. Про це стало відомо з рішення Господарського суду Львівської області.

У рішенні [1] повідомляється, що у травні 2011 року між управлінням культури та “Дитячим телевізійним театром “Юрашки” було укладено договір про реалізацію проекту. Згідно з ним, організація зобов’язалася реалізувати проект “Створення циклу дитячих художньо-документальних фільмів “Сім чудес Львова”. Обсяг фінансування — 49,5 тис. грн. Проект мали завершити до грудня 2011 року.

Управління культури перерахувало кошти організації. Утім про те, що проект так і не було виконано стало відомо врезультаті ревізії Держфінінспекції. Згідно з актом інспекції, який датується груднем 2013 року, ревізори не побачили “художньо-документальних фільмів “Сім чудес Львова”, публікацій, фото-, аудіо, відео- та інших матеріалів, що створені в результаті реалізації проекту, а також звіту про використання коштів та акту виконаних робіт з реалізації проекту, підписаного замовником та виконавцем, які підтверджують факт виконання соціально-культурного проекту”. Не показали результати роботи і в громадській організації.

Вже цього року управління культури міськради звернулося до суду, аби повернути гроші. Суд позов задовольнив.

До речі, даний проект був найдорожчим [2] з переліку соціально-культурних проектів громадських організацій, які міськрада підтримала фінансово у 2011 року. У 2010-2012 рр. начальником управління культури був Андрій Вороновський.

Засновниками ГО “Дитячий телевізійний театр “Юрашки” є троє людей: Легін Ганна, Савчак Василь та Савчак Роман.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/05/29/u-miskradi-cherez-try-roky-zhadaly-scho-tak-i-ne-pobachyly-filmy-za-yaki-zaplatyly-50-tysyach/

URLs in this post:

[1] рішенні: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/38810378

[2] найдорожчим: http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?lvivska_miskrada_vidilit_ponad_388_tis_grn_na_kulturni_proekti&objectId=1127238

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.