- NGL.media - https://ngl.media -

ZIK не може отримати майже півмільйона від ЛОДТРК через казначейство

25.04.2014 @ 09:30 в Новини

Львівська обласна державна телерадіокомпанія має виплатити на користь ТОВ “Телерадіокомпанія “Міст ТБ” 449 тис. грн заборгованості. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Львівської області.

Мова йде про заборгованість за договором від 2013 року. Як повідомляли [1] “Н.Г. Львів”, ЛОДТРК замовила за неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника у ТОВ Телерадіокомпанія “Міст ТБ” (телеканал ZIK) 7258 годин послуг ефірної апаратної (60,77 грн без ПДВ за 1 год).

Тоді в обгрунтуванні закупівлі було написано, що “Міст ТБ” у 2009 році увело в експлуатацію сучасну цифрову ефірну апаратну, яка територіально розміщена у приміщеннях апаратно-студійного комплексу ЛОДТРК. ЛОДТРК не має власної цифрової ефірної апаратної та не може самостійно забезпечити трансляцію телевізійної програми у відповідності до сучасних технічних вимог. У 2011-2012 роках саме “Міст ТБ” надавало послуги зі створення телевізійної програми на власному ефірному сервері та забезпечувало ії трансляцію. Відтак “відмова від укладання договору з телеканалом ZIK призведе до зриву виконання державного замовлення на розповсюдження телерадіопрограм у 2013 році, негативних соціальних наслідків”.

У судовому рішенні вказано, що ZIK надав послуг на 448 968,44 грн, що підтверджується підписаними актами, утім кошти не отримав.

Представник ЛОДТРК заявив, що заборгованість виникла не з його вини, усі документи на оплату були своєчасно подані до ГУДКСУ у Львівській області, проте казначейство не провело жодних розрахунків з “Міст ТБ”.

Суд вирішив, що обласна ТРК має не лише погасити борг, а й виплатити 17 тис. грн пені, 4 тис. грн трьох процентів річних, 2,7 тис. грн інфляційних та 9,5 тис. грн судового збору.

Власниками ТОВ ТРК “Міст ТБ” є кіпрський офшор “Гракеа лімітед” та ТОВ “Західна інформаційна корпорація”, яка належить тому ж офшору.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/04/25/zik-ne-mozhe-otrymaty-majzhe-pivmiljona-vid-lodtrk-cherez-kaznachejstvo/

URLs in this post:

[1] повідомляли: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/38321267

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.