- NGL.media - https://ngl.media -

Прокуратура повернула військовий склад, який купила дружина екс-керівника “Західвійськбуду”

03.03.2014 @ 09:30 в Новини

Господарський суд Львівської області вирішив [1] витребувати з володіння та користування ТОВ “Вамир-Гал” будівлю складу площею 405,9 кв. м., що розташована по вулиці Лесі Українки, 45 у селі Малехів Жовківського району Львівської області на користь держави в особі Міністерства оборони України.

Цей склад у 2003 році ДП Міністерства оборони “Західвійськбуд” продало ТОВ “Захід-Буд-Сервіс”. Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері у судовому порядку визнала цей договір купівлі-продажу недійсним, бо “Західвійськбуд” продав майно без відповідного дозволу органу управління. Це не було не узгоджено ні з Кабінетом Міністрів України, ні з Фондом державного майна України чи його територіальними органами. Справа дійшла аж до Вищого господарського суду [2].

У процесі судового розгляду стало відомо, що у 2006 році “Захід-Буд-Сервіс” продав склад ТОВ “Вамир-Гал” за 37 765 гривень. Відтак, прокуратура подала позов про витребування складу вже до “Вамир-Гал”.

Засновниками ТОВ “Вамир-Гал” є Гарат Мирон та Михайло, Валентина Гришко та Галина Довгополюк, дружина екс-керівника [3]“Західвійськбуду” Анатолія Довгополюка. У листопаді 2012 року Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері повідомляла [4], що екс-директор “Західвійськбуду” Довгополюк завдав збитків державі на суму понад 900 тис. грн. Про Валентину Гришко відомо, що вона працювала [5] заступником керівника з питань економіки та управління підприємством та по боротьбі з рейдерством, забезпечення економічної безпеки підприємства ДП МОУ “Західвійськбуд”.

До слова, під час розгляду справи суд встановив, що влітку 2013 року склад було частково пошкоджено “Вамир-Гал”. Сторони процесу погодилися з тим, що питання відшкодування втрат у зв’язку з витребуванням майна з володіння від добросовісного набувача, може бути розглянуто в іншому позові після відновлення військової нерухомості в Малехові. 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/03/03/prokuratura-povernula-vijskovyj-sklad-yakyj-kupyla-druzhyna-eks-kerivnyka-zahidvijskbudu/

URLs in this post:

[1] вирішив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/37328581

[2] Вищого господарського суду: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/29609792

[3] екс-керівника: http://yellow-pages.lviv.ua/organizatsiya/zakhidviiskbud-ministerstva-oborony-dp

[4] повідомляла: http://galinfo.com.ua/news/121299.html

[5] працювала: http://epi.lp.edu.ua/?id=5177

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.