- NGL.media - https://ngl.media -

Залізничники не змогли довести, що їм поставили браковані вагонні ваги

11.02.2014 @ 09:31 в Новини

ТОВ “Скайтек-Промсервіс” не замінятиме неякісні електронні вагонні ваги для зважування під час руху, встановлені на станції Здолбунів “Львівської залізниці”. Також компанія не платитиме понад 100 тис. грн штрафу і збитків. Про це свідчить рішення [1] Господарського суду міста Києва від 29 січня цього року.

Мова йде про ваги, у грудні 2010 року “Укрзалізничпостач” купив у ТОВ “Скайтек-Промсервіс”. Загалом замовили 15 комплектів вагонних ваг: 9 для зважування під час руху та 6 для статистичного зважування на загальну суму 8,49 млн грн. 

До кінця року фірма встигла поставити залізничникам лише один комплект ваг. У судовому порядку вона добилася [2] того, аби “Укрзалізничпостач” купив у неї решту комплектів вже у 2011 році. Один з комплектів динамічних ваг вартістю майже 574,6 тис. грн був встановлений у Здолбунові.

5 березня 2013 року залізничники увели їх в експлуатації та “виявили невідповідність їх метрологічних показів вимогам технічної документації виробника”. Відхилення становило до десяти тонн. 12 березня “Львівська залізниця” спільно з представниками виробника вагів – ТОВ “Метровес” провели їх обстеження і встановили, що з ладу вийшов тензометричний датчик.

Одночасно залізничники зізналися, що 12 березня вони проводили електрозварювальні роботи на платформах ваг, однак це, на їх думку, не могло стати причиною виходу з ладу датчика, оскільки несправність помітили ще 5 березня.

Під час розгляду справи в суді стало відомо, що акт про впровадження в експлуатацію ваг було підписано ще 20 листопада 2012 року. А згідно з керівництвом по експлуатації, категорично забороняється проводити на вагах електрозварювальні роботи без присутності представника “Метровесу”. Мовляв, проведення таких робіт призводить до руйнування тензорезисторів. Відтак суд став на бік виробників ваг, оскільки залізниця не довела, що датчик вийшов з ладу до того, як проводились електрозварювальні роботи.

Нинішнім засновником ТОВ “Скайтек-Промсервіс” є Петро Мізун. У 2007-2012 роках засновниками фірми були Вадім Євстігнєєв і Валерій Гвоздєв.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/02/11/zaliznychnyky-ne-zmohly-dovesty-scho-jim-postavyly-brakovani-vahonni-vahy/

URLs in this post:

[1] рішення: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/37004153

[2] добилася: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/14639171

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.