- NGL.media - https://ngl.media -

Суд зобов’язав Чуркіна віддати приміщення ЛАЗу через умисне псування заставного майна

20.01.2014 @ 08:45 в Новини

Господарський суд міста Києва задовольнив позов [1]«Українського професійного банку» до ТОВ «Львівські автобусні заводи»  і зобов’язав львівське підприємство передати будівлі заводу, що розташовані на вул. Стрийській, 45 у Львові в управління банку до моменту реалізації майна.

Майно заводу було заставлено в банку 21 листопада 2008 року, як забезпечення для відкриття кредитної лінії у розмірі 29,3 млн грн. Термін погашення заборгованості спливає лише у грудні 2015 року. Дострокове звернення банку до суду, як випливає з матеріалів справи, спричинене тим, що заставне майно зберігається неналежно і втрачає свою вартість. Це представники банку з’ясували під час перевірки в листопаді 2013 року.

Вони також виявили, що рухоме майно, а саме 40 автобусів, що також є в банківській заставі за договором про відкриття додаткової кредитної лінію в межах 12,3 млн грн, відсутнє. Автобуси, згідно з угодою, повинні були зберігатися на території заводу.

У звіті про перевірку банкіри зазначили, що «нерухоме майно зазнає пошкоджень та псування, що може призвести до його безповоротного знищення і як наслідок […] позбавити позивача можливості задовольнити свої вимоги». Фактично банкіри звинуватили керівництво заводу в умисному псуванні майна.

На виконання рішенням суду, керівництво підприємства повинно забезпечити ПАТ «Український Професійний Банк» безперешкодний доступ до всіх будівель заводу, а також віддати всі ключі та пульти від приміщень.

Засновниками ТОВ «Львівські автобусні заводи» за даними Єдиного державного реєстру є: акціонерна корпорація «Мерибені енерджі корп» (Канада) – 24%, компанія «Артіваль лімітед» (Нова Зеландія) – 25%, корпорація «Євротрак Технолоджіс лімітед» (Канада) – 25%, приватна компанія “Сіті транспорт Констракшн Інвестмент ЛТД» (Великобританія) – 25% та Ігор Чуркін – 1%.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/01/20/sud-zobovyazav-churkina-viddaty-prymischennya-lazu-za-umysne-psuvannya-zastavnoho-majna/

URLs in this post:

[1] позов : http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/36639609

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.