- NGL.media - https://ngl.media -

ZIK не платитиме ЛОДТРК чверть мільйона за послуги охоронців – постанова апеляційного суду

14.11.2013 @ 09:30 в Новини

ТОВ ТРК “Міст ТБ” не сплачуватиме 235 тис. грн боргу, заявленого у суді Львівською обласною державною телерадіокомпанією. Львівський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції, згідно з яким претензії державного телебачення є безпідставними. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як вже повідомляли [1] “Н.Г. Львів”, “Міст ТБ” (телеканал ZIK) орендує вбудовані нежитлові приміщення апаратно-студійного комплексу телебачення, яке належить ЛОДТРК, загальною площею 1391,9 кв. м за адресою м. Львів, вулиця Високий Замок, 4. Відповідно до договору орендар зобов’язаний здійснювати витрати, пов’язані з утриманням орендованого майна.

Звернувшись до суду, ЛОДТРК заявила про заборгованість приватного телеканалу в розмірі 312,8 тис. грн. Зокрема, 78 тис. грн боргу за комунальні послуги та майже 235 тис. грн — за охорону приміщень.

Представник телеканалу ZIK у суді визнав борг за комунальні послуги і повідомив, що компанією вже оплачено понад 64 тис. грн. Однак проти стягнення коштів за інші послуги заперечив, адже чинними договірними зобов’язаннями не передбачено ані обов’язку охороняти орендоване майно, ані здійснювати відшкодування витрат за охорону. Окрім того, “Міст ТБ” оплачує роботу 5-ти працівників, які здійснюють охорону орендованого майна.

Натомість позивач, ЛОДТРК, просила визнати борг за охорону, тому що вони дотрималися законодавчо встановленої процедури, а саме надіслали ZIKу проект договору, де додано пункт про обов’язок зі сплати послуг охорони. Утім ZIK не повернув проекту договору, як і не надіслав протоколу розбіжностей до договору.

Суд першої інстанції дійшов до висновку, раз договір не підписаний “Міст ТБ”, відтак у телеканалу відсутні зобов’язання з відшкодування витрат на охорону орендованого майна. Вимоги ЛОДТРК — безпідставні та недоведені. Відтак ZIK має виплатити лише незначну заборгованість за комунальні послуги.

Під час розгляду апеляції ЛОДТРК додала аргументації. Зокрема, її представник повідомив суду, що “Міст ТБ” раніше оплачувало виставлені рахунки з відшкодування витрат на охорону, а це свідчить про повне та безумовне прийняття відповідачем істотних умов договору.

Однак з’ясувалося, що “Міст ТБ” оплачувало послуги з охорони лише з вересня по листопад 2009 року включно та за червень 2010 року. А пропозицію внести зміни до договору було зроблено аж у 2012 році. А тому, вирішили судді, ЛОДТРК не довело вчинення ZIKом певних дій, які б свідчили про бажання укласти договір після отримання такої пропозиції. Рішення суду першої інстанції залишили [2] в силі. Постанова апеляції набула чинності 5 листопада 2013 року.

Основним власником “Міст ТБ” є ТОВ “Західна інформаційна корпорація” Петра Димінського, якій належить 99% статутного капіталу. Мінорітарним власником є ТОВ “Західноукраїнська корпорація “Бізнес медіа активи”, засновниками якої є гендиректор футбольного клубу “Карпати” Ігор Дедишин та ТОВ “ЗІК” Димінського. 1% статутного капіталу “Міст ТБ” належить офшорній компанії з Британських Віргінських Островів “Менділ Лімітед”.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/11/14/zik-ne-platytyme-lodtrk-chvert-miljona-za-posluhy-ohorontsiv-postanova-apelyatsijnoho-sudu/

URLs in this post:

[1] повідомляли: http://ngl.media/2013/07/23/zik-v-sudi-vidmazavsya-vid-borhu-za-ohoronu-v-chvert-miljona-zayavlenoho-lodtrk/

[2] залишили: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/34790495

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.