- NGL.media - https://ngl.media -

Дружина екс-начальника «Західвійськбуду» підтвердила в суді право на колишній військовий склад

02.10.2013 @ 08:45 в Новини

Аналізуючи господарські судові рішення за останні кілька місяців, можна зробити висновок, що прокурора Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері розпочала збір майна, яке було розпродано на початку 2000-их років, коли коштів на утримання армії особливо бракувало.

В господарських судах різного рівня сьогодні перебуває цілий ряд справ за позовом військової прокуратури, в яких військові намагаються оскаржити продаж майна Міністерства оборони. Головна проблема з поверненням майна полягає в тому, що станом на сьогодні воно зазвичай вже перепродано і нові власники отримали статус «добросовісного набувача». Прокуратура оскаржує первинні догори купівлі-продажу з перемінним успіхом. Деякі з теперішніх власників колишнього майна Міноборони діють за принципом, коли кращий захист – це напад.

Як наприклад, дружина колишнього керівника “Західвійськбуду” Анатолія Довгополюка, який завдав збитків державі на суму понад 900 тис. грн. У 2012 році справа була направлена до Залізничного районного суду. Його дружина, Галина Довгополюк, співвласниця ТОВ «Вамир-Гал» подала позов до Міністерства оборони про визнання права власності на колишній військовий склад в селі Малахів, площею 405, 9 кв.м.

Як вже повідомляли [1] «Н.Г. Львів» цей склад вже був предметом судового розгляду. Прокуратура намагалась витребувати майно у підприємства, оскаржуючи договір купівлі продажу за 2003 рік, коли склад у ще Державного підприємства Міністерства оборони України «Західвійськбуд» придбало ТОВ “Захід-Буд-Сервіс”, яке у 2006 році продало його вже власне «Вамир-Галу». Цікаво, що на момент продажу керівником «Західвійськбуд» був Анатолій Довгополюк. А серед співзасновників “Захід-Буд-Сервісу” була Валентина Гришко, яка одночасно була співзасновником «Вамир-Галу» разом з дружиною Довгополюка Галиною.

Господарський суд Львівської області 5 серпня 2013 року зупинив провадження у справі за позовом прокурора, поки рішення у справі за позовом “Вамир-Гал” не набуде законної сили.

23 вересня 2013 року Господарський суд підтвердив [2]право власності ТОВ «Вамир -Гал» на даний склад, точніше, не знайшов підстав для розгляду справи. Оскільки військові не представили доказів нечинності першого договору купівлі продажу.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/10/02/druzhyna-eks-nachalnyka-zahidvijskbudu-pidtverdyla-v-sudi-pravo-na-kolyshnij-vijskovyj-sklad/

URLs in this post:

[1] повідомляли: http://ngl.media/2013/09/17/prokuratura-sudytsya-za-sklad-u-malehovi-yakyj-zahidvijskbud-prodav-firmi-svoho-kerivnyka/

[2] підтвердив : http://reyestr.court.gov.ua/Review/33775692

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.