- NGL.media - https://ngl.media -

Прокуратура судиться за склад у Малехові, який “Західвійськбуд” продав фірмі свого керівника

17.09.2013 @ 08:30 в Новини

Львівський апеляційний господарський суд 10 вересня 2013 року постановив справу про визнання права власності та витребування військовим прокурором будівлі складу у ТОВ “Вамир-Гал” передати на розгляд до місцевого господарського суду.

Згідно з інформацією в Єдиному державному реєстрі судових рішень, у 2003 році між ДП Міністерства оборони “Західвійськбуд” та ТОВ “Захід-Буд-Сервіс” укладено договір купівлі-продажу будівлі складу площею 405,9 кв.м., що розташована по вул. Лесі Українки, 45 у селі Малехів Жовківського району Львівської області.

Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері у судовому порядку визнала цей договір купівлі-продажу недійсним, бо “Західвійськбуд” продав майно без відповідного дозволу органу управління. Справа дійшла аж до Вищого господарського суду [1].

Утім, схоже, “Захід-Буд-Сервіс” продало приміщення ТОВ “Вамир-Гал” – бо тепер “Вамир-Гал” позивається [2] до Міністерства оборони України про визнання права власності на склад, як добросовісний набувач. А прокурор – до “Вамир-Гал”, аби витребувати майно у цієї фірми.

Господарський суд Львівської області 5 серпня 2013 року зупинив провадження [3] у справі за позовом прокурора, поки рішення у справі за позовом “Вамир-Гал” не набуде законної сили. Мовляв, право власності на спірний об’єкт не може бути визнано одночасно за різними особами. Власне, тепер апеляційний суд постановив [4], що підстав для цього “призупинення” немає. Відтак ці дві справи розглядатимуть паралельно.

Засновниками ТОВ “Захід-Буд-Сервіс” вказано Василя Гожого, Валентину Гришко та Василя Костюковича. Валентина Гришко також є співвласником “Вамир-Гал”. Відомо, що вона викладає в НУ “Львівська політехніка”. На сайті університету у розділі досвід роботи вказано [5], що Валентина Гришко – заступник керівника з питань економіки та управління підприємством та по боротьбі з рейдерством, забезпечення економічної безпеки підприємства ДП МОУ “Західвійськбуд”.

Окрім того, ще одним співвласником ТОВ “Вамир-Гал” є Галина Довгополюк — дружина екс-керівника [6] “Західвійськбуду” Анатолія Довгополюка. У листопаді 2012 року Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері повідомляла [7], що екс-директор “Західвійськбуду” Довгополюк завдав збитків державі на суму понад 900 тис. грн. Справа направлена до Залізничного районного суду.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/09/17/prokuratura-sudytsya-za-sklad-u-malehovi-yakyj-zahidvijskbud-prodav-firmi-svoho-kerivnyka/

URLs in this post:

[1] Вищого господарського суду: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/29609792

[2] позивається: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/32269627

[3] зупинив провадження: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/32872948

[4] постановив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/33435550

[5] вказано: http://epi.lp.edu.ua/?id=5177

[6] екс-керівника: http://yellow-pages.lviv.ua/organizatsiya/zakhidviiskbud-ministerstva-oborony-dp

[7] повідомляла: http://galinfo.com.ua/news/121299.html

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.